h1

Biskvitinis šokoladinis torčiukas

11/11/2010

Nedidelis, rudas ir laaaaabai skanus. Spėkit kas? Žinoma, nepamainomas savaitgalio torčiukas!.

Small, brawn and veeeeeery tasty.  Guess who? Yeah, best thing for weekend – cake!

O šio gražuolio receptėlis labai paprastutis:

Biskvitui:

  • 175g kambario temperatūros sviesto
  • 3 kambario temperatūros kiaušiniai
  • 175g cukraus pudros
  • 175g miltų (savaime kylančių)
  • 50g kakavos pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.

For the chocolate sponge cake:

  • 175g (6oz) butter, at room temperature
  • 3 eggs, at room temperature
  • 175g (6oz) caster sugar
  • 175g (6oz) self-raising flour
  • 50g (2oz) cocoa powder
  • 1tsp baking powder
  • ½tsp vanilla extract

Darbo eiga:


  • Išklojame 20 cm kepimo skardą kepimo popieriumi.
  • Įkaitiname kepimo krosnelę ik 170°
  • Išsukame sviestą su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius ir ir 5 minutes sukame su mikseriu.
  • Įsijojame pusę kiekio miltų. Gerai išsukame. Kai tešla tampa vienalyte įsijojame kitą pusę miltų su kakava bei kepimo milteliais.
  • Įmaišome vanilės ekstraktą.
  • Visą tešlą supilame į skardą.
  • Kepame apie 30 – 35 minutes (kol įsmeigtas medinis pagaliukas lieka švarus .
  • Galima valgyti ir vieną ar su kremu. Šį kartą aš bandžiau laimę su plakta grietinėle.

Method:

  • Grease a 20cm (8in) cake tin and line with greaseproof paper.
  • Preheat oven to 170°C (325°F, gas mark 3)
  • Sugar and butter  beat until light and pale. Add the eggs one at a time and continue to beat until you leave a trail on the surface when the whisk is lifted (with an electric mixer, about 5 mins).
  • Sift the flour. Gently fold half the flour into the mixture. When it is well combined, fold in the other half of the flour along with the cocoa powder and baking powder.
  • Stir in the vanilla extract.
  • Turn the mixture into the prepared tin. Bake about 30 – 35 minutes until a cake skewer inserted in the middle comes out clean.
  • Thants all! For decorating you can use jam or whatever you want!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: